Aggregaat Wiki

//Aggregaat Wiki

Een aggregaat aggregeert energie: in de meeste gevallen is dit stroom maar dit kan ook warmte en CO2 zijn. In de tuinbouw worden deze toepassingen gebruikt voor het genereren van warmte voor de kas, de CO2 voor het overleven van de gewassen en de stroom voor bijv. de assimilatie verlichting. De input van een aggregaat is vaak diesel of benzine maar dit kan ook gas zijn. Onze generator sets kunnen ook op biodiesel draaien of biogas.

Een aggregaat is het woord dat in de volksmond vaak gebruikt wordt voor een generator set die stroom produceert. Aggregaten of generator sets zijn er van klein tot groot, van 2 kva tot 2500 kva. De naam generator set zegt het al, een generator set bestaat uit een generator en een motor. Bij JP Generators vergelijken we het vaak met een fiets, je hebt een motor (waarop je trapt) en een dynamo (die stroom genereert).

Bekende merken van motoren zijn bijvoorbeeld Perkins, Cat, Mitsubishi, SDMO. Bekende merken van generatoren zijn bijvoorbeeld Leroy Somer, Stanford, Yanmar.

U heeft een aggregaat nodig bij stroomuitval en uw werkzaamheden moeten toch doorgaan. U heeft ook een aggregaat nodig op plekken waar geen netstroom beschikbaar is, bijvoorbeeld in de woestijn, in de bergen, op zee of midden in een weiland. Onze generator sets worden gebruikt in verschillende sectoren zoals de offshore, maritiem, binnenvaart, grote vaart, haven gebied, petrochemie, data centers, evenementen, bouw en tuinbouw.

Er zijn verschillende soorten aggregaten of generatorsets. Sommige generator sets aggregeren op benzine, echter de meeste aggregaten draaien op (bio)diesel. Ook is het mogelijk om een generator set op gas te laten draaien. In feite is de input of benzine, diesel of gas en de output van de aggregaat is: warmte, stroom of CO2. JP Generators werkt met hoogwaardige kwaliteitsproducten om geluidgedempte generatorsets te produceren. Dit zijn speciale toepassingen die het doel hebben de flow (lucht instroom en uitstroom) optimaal te maken voor een optimaal rendement uit uw brandstof verbruik te halen én het generator set geluid stil te maken.

JP Generators verkoopt nieuwe en gebruikte aggregaten

Noodstroom generatorsets, ofwel NoodStroom Aggregaat (NSA) zijn aggregaten speciaal ingericht voor het leveren van stroom zodra ‘het net wegvalt’. Dat betekend dat producten of diensten die continue stroom nodig hebben verzekerd zijn van een extra back up in de vorm van een NSA. JP Generators is gespecialiseerd in het leveren en onderhoud aan nood stroom generatorsets sinds 2006.

Onze ervaring leert dat bij stroom uitval een nood stroom aggregaat ±8 seconde nodig heeft om op te starten en zo´n 50% van zijn vermogen te leveren. Dat betekend dat uw bedrijf zo’n ±6 seconde `door het donker gaat´ en dat u dus heel kort tijdelijk zonder stroom zit. Voor die initiële back up adviseren wij vaak een UPS systeem, die tussen 10 – 30min. u van stroom voorziet, en vervolgens na die 8 seconde kan onze NSA uw stroomvoorziening geheel, of indien gewenst gedeeltelijk, overnemen. JP Generators doet dit regelmatig voor data centers, havenbedrijven, viskwekerijen, onderzoek instituten zoals universiteiten maar ook in de offshore sector en tijdelijke huisvesting projecten in de woestijn.

Generatoren voor de binnenvaart zijn in principe hetzelfde als normale generatorsets. Milieu eisen voor de binnenvaart zijn vaak tier I, II en tier III. De gehele materie eromheen is een wereld van verschil, de manier van koelen t.o.v. land generatoren is bijvoorbeeld geheel verschillend.

Voor nieuwbouw motoren gelden andere eisen dan voor bestaande motoren (revisie). Dit komt door steeds strengere milieu eisen vanuit de Nederlandse overheid, en vooral de Europese Unie.

De laatste ontwikkelingen is dat schepen op CNG varen, grote schepen worden bij nieuwbouw dus vaak aangesloten op CNG (gas) generatorsets.

Aggregaten voor de grote vaart en de maritieme sector zijn in de basis dezelfde motor en generator, alleen zit er veelal een complexer elektronisch systeem op en gelden er geheel andere (strengere) eisen.

JP Generators bouwt generatorsets voor de maritieme sector en de offshore markt. Onze aggregaten worden gebruikt door offshore bedrijven voor noodstroom aan boord, op de kade of in de woestijn voor tijdelijke huisvesting. Dit soort organisaties willen veelal compleet ontzorgd worden qua aggregaten, service en onderhoud. Hiervoor bespreken wij met de klant zogenoemde SLA (Service Level Agreement) contracten.

Aggregaten voor evenementen zijn in de basis ook hetzelfde qua motor en generator, echter is dit een compleet andere tak van sport. Evenementen zijn altijd tijdelijk en veelal van relatief korte duur. Dit betekent dat er in no-time kabels uitgelegd moeten worden en het generatorset compleet aangesloten wordt voordat het evenement begint. Tijdens het evenement is de wens van de klant regelmatig dat er continu iemand voor service aanwezig indien de stroom uitvalt.

In het verleden heeft JP Generators evenementen voorzien van aggregaten bij bijvoorbeeld ID&T, internationale hockeywedstrijden van het Nederlands hockey elftal, markten en braderieën.

Voor de petrochemische sector installeren wij complete noodstroom installaties die als back-up dienen wanneer de fabriek met stroomuitval te maken heeft. Bijvoorbeeld in het havengebied, het Botlek gebied Rotterdam, en Antwerpen voorzien wij regelmatig industriële klanten van (nood)stroom. Ook in gerelateerde diensten zoals container overslag, rails toevoer van noodstroom aggregaten (NSA) voor tunnel boor bedrijven zijn ons bekend.

Een aggregaat, diesel aangedreven, is een generator gecombineerd met een dieselmotor. Ook wel diesel aggregaat, dieselaggregaat of diesel generator genoemd. Een generator is de machine die de energie van de dieselmotor omzet in elektrische enerigie. Op deze manier zorgt een aggregaat, diesel aangedreven, voor electrische energie op plaatsen waar geen toegang tot het electriciteitsnet is. Bijvoorbeeld bij evenementen, op zee of bij uitval van de electriciteit.

Bij stroomuitval is noodstroomvoorziening van groot belang voor bedrijven, organisaties en zorginstellingen. Met name in ziekenhuizen is een aggregaat onmisbaar. Ten alle tijden is het belangrijk dat daar de medische apparatuur blijft werken, om zo de veiligheid van de patiënten te waarborgen. Een diesel aggregaat kan bij stroomuitval de apparatuur van noodstroom voorzien. Gelukkig is elk ziekenhuis voorzien van noodstroom voorziening, maar bij veel andere bedrijven wordt het hebben van een diesel aggregaat regelmatig onderschat.

Bij uitval van de stroom lopen veel bedrijven direct economische schade op. Veel werk kan niet meer worden uitgevoerd waardoor de inkomsten teruglopen. Een noodstroom aggregaat, diesel aangedreven kan dan zorgen dat het werk gewoon door gaat.

JP Generators heeft als missie voor ieder bedrijf noodstroom beschikbaar te maken. Daarom hebben we voor ieder budget wel een oplossing. We verkopen en verhuren zowel nieuwe als gebruikte aggregaten aan. Bent u opzoek naar een tijdelijke noodstroom voorziening middels een aggregaat, diesel aangedreven? Kies dan voor verhuur. Wenst u een permanente oplossing? Dan kunt u kiezen uit nieuwe en gebruikte aggregaten. Gebruikte diesel aggregaten zijn altijd uitvoerig gecontroleerd en voldoen aan alle kwaliteitseisen.

Een generator set voor continu gebruik is in feiten eenzelfde soort generator set als voor noodstroom toepassing. Echter, de naam zegt het al, staat de aggregaat nu continue te draaien om uw bedrijf van stroom te voorzien.

Er staan bij JP Generators altijd diesel aggregaten op voorraad. Nieuw en tweedehands, verhuur en verkoop. Heeft u snel een diesel aggregaat nodig? Neem contact met ons op of download de prijslijst voor de actuele voorraad.